Hvad er egentlig en opvejning?

Opvejning, lasteevne, totalvægt: Vi forklarer vores kunder det vigtigste.

Hvert køretøj har i papirene noteret en totalvægt. Denne vægt beskriver den maksimal tilladte totalvægt inklusive nyttelast og passagerene. Fratrækker man vægten i tom tilstand fra totalvægt, får man den maksimale last, som man må læsse køretøjet med, men husk passagerene medregnes. Denne vægt omtales som nyttelast og bør aldrig overskrides. Behøver dit køretøj en højere nyttelast, kan denne øges ved hjælp af en opvejning. Opvejningssystemerne

afhængig af modellen – skal der for en opvejning f.eks. monteres af en ekstra affjedring og i enkelte tilfælde er det nødvendigt at ændre på fælge og dæk kombinationen. Hvis du har brug for en forøgning af nyttelasten på din autocamper / bobil, varevogn, ambulance eller værkstedsbil, så kontakt os gerne. Gennem vores erfaring, garanterer vi dig ekspertrådgivning og den optimale løsning for dit behov.

OPVEJNING – Tjek Lovene (.PDF)

Opvejning
Den samlede vægt af et køretøj må aldrig overskrides. Dette kan blive både farligt og dyrt. Med en opvejning for man ikke kun en højere nyttelast men også mere køresikkerhed.

Affjedringssystemer
Ved montering af de fleste affjedringssystemer skal der også forandres lidt på chassiset. Ved montering af yderligere eller kraftigere fjederelementer kan akseltrykket og den tilladte totalvægt af et køretøj øges. Afhængig af køretøjet har Goldschmitt forskellige affjedringssystemer til rådighed: bladfjedre , spiralfjedre , luftaffjedring eller fuldluftaffjedringssystemer.

Aluminiumsfælger
Nogle køretøjer kræver mere end blot en ændring på chassiset for en opvejning. Er standard dæk og fælger for svag, er der ofte brug for særlige aluminiumsfælger monteret på tilsvarende dæk. Alle disse produkter findes i katalogen og ved spørgsmål kan vi altid kontaktes!

Opvejning ved Skandic & Nordic
Opvejning ved Skandic & Nordic

Hvis dit køretøj ikke nævnes i denne tabel, er du velkommen til at kontakt os for nærmere information!

Oversigt side 1

Opvejning Oversigt Side 1

Oversigt side 2

Opvejning Oversigt Side 2